Tar du bort ditt näshår på regelbunden basis? Vi med. Åtminstone när de sticker ut ur näsan. Det finns både bra och dåliga sätt att göra det på, och om du väljer ett av de dåliga kommer du att riskera din hälsa.

Ett av de bästa sätten är att använda en nästrimmer. Philips NT5650/16 nästrimmer bäst i test är ett av de främsta alternativen på marknaden, och brukar bidra med bra resultat för de flesta som använder den.

Risker med att ta bort håret i näsan

Näshåret är viktigt och fyller en funktion. De agerar som filter mot damm och andra partiklar, och stoppar dem från att åka ner i dina lungor. Här stannar partiklarna, och åker i de flesta fall ut när du nyser, men kan även sväljas.

Om du tar bort näshåret helt och hållet försvinner detta filter, vilket gör att dessa partiklar får fri väg ner i dina lungor, vilket kan skapa problem, inte minst på lång sikt.

Vissa problem är mindre och relativt ofarliga, men det finns studier som pekar på att detta i värsta fall kan leda till astma. 

Hur du tar bort ditt näshår på bästa sätt

Med tanke på ovanstående risker är det viktigt att du tar bort näshåret på ett så smart och hälsosamt sätt som möjligt. Om du sliter bort håret helt och hållet kommer dess skyddande funktioner att försvinna, något du säkerligen inte vill ska hända.

Du bör undvika att slita ut håret, exempelvis med en pincett eller något annat som gör att du får tag i håret. Vi rekommenderar att du istället använder en nästrimmer. På så sätt ser du till att du bara tar bort det som är i vägen, och undviker många av de risker som du annars kommer att utsätta dig för.

Resultatet är inte bara mer hälsosamt, utan blir även betydligt snyggare och bättre på alla sätt och vis. Vi rekommenderar att du köper en riktigt bra nästrimmer som passar för dig, och se till att du jämför ett flertal olika produkter innan du slår till och köper en produkt.