53%

Gränsö slott

Gränsö slott ligger i Västervik. Vill man bo i ett slott och avnjuta god mat och trevliga spabehandlingar så är det här ett perfekt spahotell...
Se Information & Priser
34%

Hestraviken

Hestraviken är ett hotell som ligger i Gislaved som ligger i Småland. Vill du koppla av med en spabehandling så är Hestraviken ett väldigt bra...
Se Information & Priser

Spa hotell i Småland

I takt med att vardagen och samhället blir allt mer präglat av stress är det viktigt att kunna koppla av emellanåt för att inte gå under. Att inte ta hand om sig själv både när det gäller kropp och själ kan i värsta fall innebära att du blir sjuk. Den berömda väggen och att bli utbränd står inte långt bort om du kör på som ett lokomotiv och ignorerar de signaler som kroppen sänder ut till dig på flera olika sätt. Ibland kan man till och med behöva komma bort en liten stund för att få tid och ro till återhämtning. Frågan är då om det finns en bättre och mer harmonisk plats för verklighetsflykten än ett spa?

I Småland finns det flera olika spaanläggningar – en del är inhysta på hotell medan andra är renodlade anläggningar. Genom en enkel sökning på nätet kommer du att hitta flera olika spa att välja mellan. Spa Småland kan ge dig den hjälp du behöver för att jämföra olika alternativ. Det du kan titta på då är till exempel läget, behandlingar priser och så vidare. Ett tips är också att se vad tidigare besökare har tyckt genom att läsa recensioner. Det brukar vara en bra indikation för att du själv ska kunna avgöra om det verkar vara ett spa för dig eller inte.

När du beger dig till ett spa för att ladda upp med ny energi i kropp och själ igen så kommer du att kunna välja mellan speciella behandlingar så som till exempel massage eller en kur för ansiktet. Oftast hittar du menyn med tillgängliga behandlingar på hemsidan för ett spa. Du kan också nöja dig med att luta dig tillbaka i någon av de behagliga bassängerna eller låta dig värmas i bastun.

Förutom att gå på spa en eftermiddag och bara stanna ett par timmar kan du också välja att gå på en spa weekend. Då får du verkligen tid att bara vara och andas långsamt. Oavsett var i Småland du råkar befinna dig kan du vara ganska säker på att ett spa inte ligger särskilt långt ifrån dig.