Kemisk kroppspeeling för din kropp

PeelingVarje dag så bildas det massvis med nya hudceller. Det är inte något man märker med blotta ögat, men så är det! De gamla och utslitna hudcellerna lossnar och byts ut mot nya hudceller. Problemet är att för varje dag som går så blir denna funktion sämre och sämre vilket medför att vår hud blir tjockare. Vilket kan leda till läderartad hud, bruna fläckar, grova porer samt rynkor.

Det är här kemisk peeling kommer in i bilden. Peeling har funnits i över hundra år för att kunna reducera åldrande och dess tecken.

När man använder sig av kemisk peeling så tar man olika typer av lösningar som man applicerar på huden. Dessa lösningar kan vara varierande men de mest förekommande är fruktsyror eller starkare så kallade TCA peelingar. Vad som passar dig bäst beror på din hudtyp och vad du vill göra med den kemiska peelingen. Lösningen avlägsnar döda hudceller och bygger upp nya vilket leder till att huden ser lite fräschare ut.

Kemisk peeling kan minska fräknig hy, förbättra solskadad hud,fräscha upp huden, minskar ojämn pigmentering samt minskar rynkor o linjer i huden.

Efter kemisk peeling

När du genomgått kemisk peeling skall du försöka hålla dig undan starka solstrålar och glöm inte att smörja in dig med någon kräm efter den kemiska peelingen.