Runt om i Sverige finns det flera hotell som sägs vara hemsökta. Finns det faktiskt spöken på dessa hotell, eller är det gästernas fantasi som spelar dem ett spratt?

Om du vill fira halloween och få lite extra spänning rekommenderar vi att du tar in på något av följande hotell, som alla påstås vara hemsökta. Vågar du spendera natten här?

Toftaholm Herrgård

Mitt i Småland ligger Toftagård Herrgård, hotellet ser ut som vilket hotell som helst, men det berättas att spöket Matts då och då kan skymtas uppe på vinden. Matts påstås vara ett snällt spöke som inte stör gästerna allt för mycket.

Vadstena Klosterhotell

I Vadstenas klosterhotell har det hänt en del underliga saker, dörrar har varit svåra att öppna och stänga trots och det har känts som att någon håller för på andra sidan. Lampor har mystiskt tänts och släkts. Det påstås även finnas en gammal snäll dam som gärna kommer in och håller gästerna sällskap vid sängkanton.

Hotel Helgeand (Gotland)

På medeltidshotellet Hotel Helgeand på Gotland påstås det finnas ett spöke. Spöket tros heta Martin och visar upp sig för hotellgästerna lite då och då.
Hotellet var tidigare under 1600-talet ett nunnekloster som även användes som sjukhus.