Manikyr

Manikyr är en kosmetisk skönhetsbehandling för fingernaglarna eller händerna. Vill du få snygga naglar och händer ska du definitivt pröva på fransk manikyr. Efter en fransk manikyr är naglarna en accessoar, fina händer syns direkt, precis på samma sätt som ett smycke, eller en snygg handväska. Bäst av allt är att det är en behandling du får behållning av under en längre tid vilket gör den väldigt omtyckt.

Lite historia

Manikyr har sedan urminnes tider varit ett tecken på rikedom. Då arbetet till mesta del utfördes med händerna förr i tiden, var fina naglar och händer sällsynt och ett tecken på att du hade tagit tillräckligt med pengar för att inte behöva arbeta.

Nagelns uppbyggnad

Nagelns uppgift är att skydda fingertoppar. Nageln är död, kan inte andas på något sätt, svettas inte och äter inte. Den består av keratiniserade hudceller som är uppbyggda av keratin, fett, vatten, aminosyror, kalciumfosfat, karbonat och arsenik. Nageln har inga nerver eller blodkärl och kan inte förbättras genom att tillföra vitaminer, mineraler eller liknande med maten. Det enda som nageln kan dra nytta av är olja som gör nageln seg och flexibel. Så här kan en manikyr behandling se ut på 30 minuter:

  1. Ta bort nagellack.
  2. Tvätta händerna så att de är rena.
  3. Hudterapeuten gör en översyn av dina händer och naglar för att se hur de ser ut.
  4. Filning av naglarna och hårda hudkanter kring naglarna.
  5. Nu ska du sätta in fingertopparna i manikyrskålen med 40 gradigt vatten. Om naglarna är torra ska man ta ett par droppar olja i nagelbandsvattnet.
  6. Torkning av händerna. Torkar bort torr hud med handduk. Frigörning av nagelbanden med nagelbandsremover. Sen skjuts nagelbandet ner med en pinne. Inoljning av nagel.
  7. Sen är det dags för handmassage.
  8. Till sist lackas naglarna.

Boka din egen behandling, eller varför inte ge bort någon i present?