Ansiktsbehandlingen är en av de vanligaste behandlingarna på ett spa eller på en spa- eller hudvårdssalong. Ansiktsbehandlingens fördelar förutom att den är skön och avslappnande är att den ger dig en friskare och renare hud.

Först brukar terapeuten göra en enkel hudanalys för att avgöra vilken typ av hud ditt ansikte har. En fördel med ansiktsbehandlingen är att man ibland till och med kan märka reslutat efter endast en behandling. Men för att uppnå optimalt reslutat av behandlingen ska man göra den regelbundet. Rådgör med din terapeut hur ofta du bör gå! Ofta finns det dessutom ett par olika inriktningar på en ansiktsbehandling. Klassisk, enkel och djuprengörande ansiktsbehandling för att nämna de vanligaste. Även fransförlänning och annat ”ansiktspiff” kan nu ingå som en typ av ansiktsbehandling. Men så här kan en klassisk ansiktsbehandling gå till:

En vanlig klassisk ansiktsbehandling brukar ta ungefär 50 minuter att utföra. Behandlingen är som vi tidigare nämnde väldigt avslappnande. Huvudmomenten i behandlingen är rengöring, peeling, ånga, porrengöring, massage, mask och en dagcreme. Kostnadsmässigt så hamnar en klassisk ansiktsbehandling på cirka 800 kr om du gör behandlingen i en storstad och något mindre på övriga ställen i landet.