Även om en klassisk spa-weekend kan göra underverk så är det definitivt skönt med variation. Därför har vi tittat på charterresor som alternativ.

Begreppet spa kommer från det latinska ordet för bad. Sedan åtminstone sent 1500-tal har det varit ett populärt sätt att återhämta sig och bli frisk. En spahelg är en perfekt paus från vardagen som kan hjälpa dig att koppla av, återställa och förnya dig. Det är en tid att skämma bort dig själv och ge näring till kropp och själ.

Men även om de kan skräddarsys för att passa dina behov med behandlingar som massageterapi, aromaterapi eller varma stenar så innebär omväxling förnöjelse. Därför har vi grubblat lite extra på resor med charter som alternativ.

Ett oerhört enkelt sätt att resa

En charterresa är i grund och botten en färdigpaketerad reseupplevelse till ett särskilt resmål. Det är inte nödvändigtvis en exklusiv tjänst i sig, men ger definitivt många exklusiva förmåner. Trots att priset nästan alltid är lågt så får man bra värde för pengarna och väldig flexibilitet gällande resplaner och rutter.

Vad som kanske är mest uppskattat är att man får en färdigpaketerad resa som gör att man kan fokusera på själva upplevelse utan att behöva bekymra sig över planering. För dig som tycker att det kan bli onödigt mycket krångel att ta sig till en annan plats kommer du märka att charter helt och hållet tar bort detta faktiskt ofta bekymmersamma moment. Du får en resa som är helt och hållet dig och dina medresenärers. All fokus kommer ligga på själva upplevelsen.

Ger tid för avkoppling

Ingen behöver nog påminnas om att vi lever i ganska stressfyllda tider. Därför har det nog aldrig förr vara så oerhört viktigt att faktiskt ägna lite tid åt ren och skär avkoppling. Då vi i våra respektive vardagsliv ständigt utsätts för påfrestningar är återhämtning avgörande om man ska fortsätta orka. Att kombinera avkoppling med ett miljöombyte kan i detta hänseende definitivt ge dubbel effekt.

En charterresa är i grund och botten en färdigpaketerad reseupplevelse till ett särskilt resmål. Tidens lopp har även verkligen bevisat att charter passar väldigt många personer. Både du som vill ha en trygg och lugn upplevelse, som du som föredrar något oväntat. Möjligheten och friheten att uppleva vad man faktiskt vill är för många skäl nog att välja just charter. Glöm krångel och oro. Existera här och nu och gör vad som är viktigt för just dig.