Stressen i vardagen är tung för många. Men att unna sig själv avslappning känns ofta svårt – med ständiga prestationskrav kommer återhämtningen i andra hand. Att få en spaupplevelse i present gör det enklare att ta sig tid och verkligen njuta. 

Alla upplever vi stress ibland i våra liv, en del mer än andra. Stressen är en naturlig känsla som varit nödvändig för att vi skulle överleva förr i tiden, om till exempel ett farligt djur närmade sig. 

Återhämtning viktigt mot stress

Stress kan göra att man jobbar effektivare eller tänker klarare under en kortare period – men pågår stressen under längre tid utan återhämtning börjar saker att gå fel. För mycket stress riskerar att leda till sjukdom som utmattningssyndrom, och ökar risken för allvarliga tillstånd som hjärtinfarkt.  

Köp presentkort på spa

Både beröring och träning frigör glädjehormoner, som är ett effektivt botemedel mot stress. Vi blir inte bara mindre stressade i stunden, utan bygger även upp ett skydd mot framtida stress. Om du känner någon som alltid är i farten och som du vill unna äkta avslappning är en spaupplevelse den perfekta presenten. 

Där kan man både träna, få massage och slappna av i hela kroppen i det varma vattnet. Letar du efter en sådan gåva, så passa på och köp presentkort hos happy-day.se

En av fyra unga stressade

En av fyra unga personer mellan 16 och 29 år känner sig stressade, enligt en undersökning från Folkhälsomyndigheten. Samma undersökning visade också att fler kvinnor än män känner sig stressade. Från 2006 och till 2020 ökade andelen personer under 45 år som upplever att de är stressade.

Den som känner sig stressad kan till exempel känna: 

  • Trötthet 
  • Koncentrationssvårigheter
  • Irritation
  • Fysiska besvär som magont, huvudvärk, muskelvärk
  • Ångest

Hitta avslappning i vardagen

Så hur ska vi göra för att hantera stressen? Vi är alla olika som personer och det gäller att hitta sina egna andningshål i vardagen. Gemensamt för oss är dock att vi regelbundet behöver koppla av från alla tankar och ”måsten” som gnager i huvudet. 

Många mår bra av att släppa den digitala världen för en stund och till exempel promenera, springa eller cykla. Meditation, massage, lugn musik och ett avkopplande bad är andra sätt. Genom att ta hand om kroppen fysiskt mår vi också bra psykiskt. 

Önska dig en spaupplevelse i present

Känner du dig själv i behov av återhämtning och avslappning? Det bästa sättet att hantera negativ stress är att förebygga den. Vänta inte med att ta en paus tills du mår dåligt! Vi alla behöver regelbundna stunder av att ta hand om oss själva och njuta av nuet. 

Många väljer att åka i väg på spa med sin familj, partner eller en vän. Kanske är det läge att önska dig en weekend på spa tillsammans med någon du tycker om? Upplevelser är ofta de bästa presenterna, och efter en härlig retreat på spa känns både kroppen och sinnet förnyade. 

Spabesök – en uppskattad gåva

Det är alltså inte svårt att gissa varför ett presentkort på spa är en så uppskattad gåva! Att få slappna av från vardagen och bli ordentligt omhändertagen – vem mår inte bra av det?