Ska du snart resa till Stockholm? Då vill du säkert bo så bra som möjligt inom dina budgetrestriktioner. Det finns en uppsjö av bra hotell i huvudstaden i olika prisklasser. Det finns även bra alternativ om du reser med barn. 

Att bo på hotell är på många sätt att föredra när man ska upptäcka Stockholm. Om du väljer ett centralt läge har du dessutom närhet till det mesta. I denna artikel kommer vi därför att tipsa om några av de bästa hotellen i vår huvudstad.

Ellery Beach House – ett underbart spahotell

Om du letar efter ett lyxigt hotell Stockholm är detta ett riktigt bra val. Ellery beach house är ett fantastiskt hotell ute på Lidingö där havet och naturen möts. Om du vill kombinera avkoppling och stadsliv är detta ett perfekt val, då det är beläget cirka 20 minuter från centrala Stockholm med bil. De har inte bara ett otroligt lyxigt spa, utan även två fina restauranger. 

Det är dessutom en av få platser i Sverige där du kan njuta av stranden året om. Ellery Beach House är ett utmärkt val oavsett om ni är ett par som söker en romantisk vistelse för två, eller en grupp som reser tillsammans. 

Boka in en helg på Villa Lovik

Cirka 30 minuter från centrala Stockholm finns natursköna Villa Lovik. Detta vackra hotell har tydlig inspiration från 60-talet och ett 70-tal hotellrum. Här kan du avnjuta en härlig hotellfrukost och koppla av i spa-avdelningen. Hotellet är även detta beläget på natursköna Lidingö och det finns goda förbindelser till innerstan. 

Villa Lovik är ett perfekt alternativ för dig som gillar att vara aktiv på din semester, med sin helt egna padelbana där du kan utmana ditt sällskap i en match. Detta är ett bra val för alla smaker – de som bara vill ta det lugnt och de som gillar sport och natur.

Bo centralt i Stockholm på Birger Jarl

Om du föredrar att bo centralt i Stockholm kan vi varmt rekommendera Hotel Birger Jarl. Det ligger i triangeln mellan Odenplan, Stureplan och Hötorget – mer centralt än så kan du knappast inte komma. Det är ett hotell med god service och trivsam design. 

De har dessutom en egen restaurang där du kan avjuta flera goda rätter. Det finns dessutom en lite enklare barnmeny för den som reser med hela familjen. Du som reser med bil kan parkera i ett garage som tillhör hotellet. Det här är ett riktigt bra val för den som vill upptäcka Stockholm med gångavstånd till allt. 

Välj populära Lady Hamilton Hotel

Ytterligare ett hotell som är värt att tipsa om är populära Lady Hamilton som ligger i den vackra stadsdelen Gamla Stan. Det är ett personligt och romantiskt hotell som ligger precis bredvid Stockholms slott. Här har du promenadavstånd till flera av Stockholms populära sevärdheter, såväl som alla fantastiska sightseeing-mål och restauranger i Gamla Stan.

Lady Hamilton är ett hotell som sticker ut ur mängden och har många antikviteter utplacerade runt om i byggnaden. Alla rum är unika, vilket bidrar till den speciella känslan. De är dessutom kända för sin goda service från incheckning till utcheckning. I hotellrummen finns allt du behöver för att din vistelse i Stockholm ska bli bekväm som möjligt.