Har du alltid velat ta en SPA-helg och slappna av, men det blir aldrig av? Eller, du kanske vill överraska en vän eller din partner för att dem förtjänar det och behöver lite lugn och ro? Då är ett SPA för två perfekt för kropp och sinne!

Har du bestämt dig för att gå på spa eller ta en hel spa helg? Härligt, ibland behöver man helt enkelt komma bort och ta en liten semester för både kropp och sinne. Det finns en del olika typer av spa så det kan vara värt att se över om du tänkt att ta en hel helg eller kanske bara några timmars spa. 

Typer av spa

Ansiktsbehandling – Precis som det låter så är fokusen hudvårdsbehandling som inkluderar exfoliering, ånga, fuktkrämer, masker, peeling och massage. Detta görs oftast för att rengöra ansiktet, öka cirkulationen, återfukta skinn, minska svullnader och till och med ta bort dina påsar under ögonen. 

Kroppsbehandling – En personlig favorit, precis som namnet låter så är fokusen för kroppen. Det kan vara allt från ett varmt bad, duschar, jacuzzi, lerbad och saltskrubbar. Precis som ansiktsbehandlingen så gör man detta för att slappna av, rengöra och återfukta kroppen. 

Massage – Detta är väl den populäraste och den form av spa som nästan alla känner till. Det finns flera olika typer av massage såsom den kända svensk massage, djupvävnadsmassage, hot-stone massage och fotmassage. Detta är perfekt för att slappna av kroppen och fötterna, speciellt om man har ett fysiskt krävande jobb. 

Upplevelsepaket eller spapaket – Detta är oftast en kombination av olika typer av spa så att man kan testa och njuta av olika, perfekt för dig om det är första gången och du vill känna efter. Många av dessa spapaket så brukar det ingå middag och övernattning. Ibland är det skönt att sova någon annanstans än hemma och vakna upp som en helt ny människa.

Hur mycket kostar spa för två?

Det beror helt på vad för typ av avkoppling man väljer. Vill man enbart ha några timmar och inte övernatta så kan det gå på några hundralappar, önskar du att ha en hel dag och kunna övernatta så brukar det ligga på runt 1200 kronor per person, det kan även stiga upp till flera tusen om man väljer ett riktigt lyx spa över en helg.

Har du redan lovat en spa helg eller känner du att du verkligen måste komma bort och återhämta dig, men du har inte riktigt råd för tillfället? Det är inte hela världen, det går att ta privatlån eller snabblån, med hjälp av https://kreditval.se så kan du enkelt jämföra olika lån och välja det som är bäst och billigast för dig. Många gånger så kommer en liten spahelg betala sig tillbaka då du kommer tillbaka avslappnad och redo för nya utmaningar.