Går du i tankar på att bygga en pool? Då är det en hel del du behöver tänka på. Noggrann planering och ett väl utfört grundarbete är viktigt när det kommer till att bygga pool. Vill du kunna njuta av sommaren vid din nybyggda och härliga pool? Se då till att du har tänkt på dessa delar innan du påbörjar bygget. 

Bestäm en budget

Hur mycket det kostar att bygga en pool varierar beroende på materialval, mängd nödvändigt markarbete samt vilka tillbehör du önskar. Innan du bestämmer dig för vilken typ av pool du vill ha bör du därför se över och bestämma din budget för poolbygget.

Ha alla dokument klara

Ska du enbart bygga en pool behöver du vanligtvis inte något bygglov. Tänker du däremot bygga en pool med en hög altan, mur, plank eller ett pooltak kan du behöva ett bygglov. Kommer ditt poolbygge innebära stora förändringar på marknivån kan du även behöva ett marklov.

Välj rätt placering för din pool

Tänk på att placera din pool på ett skyddat men soligt ställe för att få maximalt antal soltimmar. Glöm inte att en pool tar mycket plats, framförallt om du vill bygga en tillhörande altan eller liknande. Se till att du väljer en plats med mycket utrymme runtomkring. Har du barn kan det vara bra att placera poolen på ett ställe där du har uppsikt över den från huset. Planera platsen noggrant och fundera över dina behov.

Bygga själv eller ta hjälp

Du kan välja att köpa en pool och sedan utföra bygget själv. Om allt går rätt till är detta  tillvägagångssätt ofta billigare än att anlita en firma som hjälper dig. Var dock medveten om att om något går fel blir det ofta dyrare att åtgärda felet än att anlita en byggfirma från start. Oavsett om du enbart vill köpa en pool och bygga själv eller om du vill ha hjälp med att bygga en pool, har Poolgiganten allt du behöver. Hos Poolgiganten hittar du kompletta poolpaket av hög kvalitet i flera olika storlekar som är enkla att installera.

Var ute i god tid

När vårsolen tittar fram är det vanligt att många längtar efter sommaren och då påbörjar sitt poolbygge. Innan sommaren är det ofta högsäsong för just byggarbeten och det kan vara svårt att få tag på hantverkare. Det är därför bättre att bygga en pool under hösten eller vintern. Du har då god tid på dig att bygga din pool.