I vårt avlånga land så finns det gott om möjligheter till avkopplande spa upplevelser. Oavsett om du befinner dig längst ned i söder eller långt upp i norr så är chansen stor att du inte har särskilt långt till närmsta spa. 

Men trots att det är relativt enkelt att hitta avslappning här hemma i Sverige, så är det något särskilt med en utlandsresa. Att få se nya ansikten, äta nya delikata maträtter och se något man aldrig sett förrut är något som helt enkelt är unikt. För dig som gärna slappnar av lite extra på din utlandsresa så är Málaga helt klart en destination att ha i åtanke när du är klar med ditt Svenska spa-äventyr.

Málaga: En perfekt destination efter ditt spa-äventyr

Málaga är en härlig hamnstad på Spaniens södra kust som erbjuder det mesta för de flesta. Där finns nämligen gott om sevärdheter, möjligheter till shopping och förstklassiga restauranger som du helt enkelt inte får missa. 

Även om du på många platser runt om i världen kan dra nytta av att kunna ta dig runt med bil så är detta något som är särskilt sant för Málaga. De närliggande städerna erbjuder nämligen en hel del underhållning och kulturella upplevelser som du inte kommer att vilja missa. Kombinera allt detta med det faktum att du vill att din resa ska vara avslappnande så är en hyrbil nästan en självklarhet. 

Det allra smidigaste är att skaffa en hyrbil Málaga flygplats för att slippa oroa dig över det senare. På så vis kan du enkelt och smidigt köra på egen hand till ditt boende. Du slipper alltså ta en buss från flygplatsen eller stå och vifta efter en taxi som en galning. 

När du har din alldeles egna hyrbil så kan du exempelvis passa på att kolla in den lokala stranden Playa de la Malagueta som har gott om små restauranger, eller varför inte besöka den centrala hamburgerrestaurangen MAYPA som alltid har utmärkta recensioner.

Upptäck Costa del Sol med hyrbil från Málaga flygplats

Costa del Sol eller “Solkusten” som namnet betyder på Svenska, är den södra kustremsan som sträcker sig från Manilva till väst, till Nerja i Öst, med bland annat Marbella och Málaga i mitten. 

När du planerar att upptäcka ett större område som Costa del Sol och allt det har att erbjuda så kan det egentligen inte bli smidigare än att ha en egen bil. Att förlita sig på kollektivtrafik i denna region kan snabbt bli både svettigt och svårt om man inte kan språket. I jämförelse så är det en ren och skär spa-upplevelse att färdas i en egen bil med AC. 

Passa på att upptäck den härliga hamnstaden Benalmádena och se det gigantiska Colomares monumentet med all sin pompa och ståt, komplett med en utsikt som du inte kommer att kunna få nog av. Eller om du är på jakt efter en mindre strand med mindre fart och fläkt så är den lilla stranden Playa del Padrón strax utanför staden Estepona att rekommendera. 

Faktum är att oavsett vilka platser du planerar att besöka under ditt besök på Costa del Sol så kommer det att vara smidigare, säkrare och snabbare att ta sig fram med en egen hyrbil. På så vis så kan du även klämma in flera sevärdheter och besök under en kortare tid, för att verkligen göra det mesta av din resa.