En bättre spaweekend brukar innebära tid för att koppla av och återhämtning. Kanske en ansiktsbehandling och lite avslappnande tid i poolen eller bastun. Men för dig som normalt ägnar dig åt någon typ av fysisk träning kan det vara värt att kontrollera vilka träningsmöjligheter som finns på hotellet.

Visst kan en långhelg på ett spahotell ses lite som en semester men kanske inte riktigt på samma sätt som en långweekend till London med sena kvällar och fina restauranger. Fokus är mer på välmående både fysiskt och psykiskt. Just därför är det vanligt att ett spahotell har någon form av träningsmöjligheter. Inte sällan någon form av gym. Det är dock inte självklart och det kan vara värt att kontrollera den information som finns på hotellets hemsida innan du bokar.

Kontrollera vilka träningsmaskiner som finns

Det flesta hotell som har ett gym eller någon form av träningsmöjligheter brukar avisera detta på sin hemsida. Men ganska sällan specificerar det exakt vilka träningsmaskiner som finns tillgängliga. I det värre fallet kan det vara några enstaka hantlar och en motionscykel. I det bättre kan det vara ett mer eller mindre komplett gym med bra löpband, yogamattor och tillräckligt med utrustning för dig som vill köra ett fullt träningspass.

Om hotellet inte specificerar exakt vad som ingår i gymmet eller saknar bilder på sin hemsida rekommenderar vi att du ringer och frågar. Det kanske inte är självfallet så att personalen i receptionen har full koll men be dom i så fall att återkomma.

Vilka öppettider har gymmet?

Förhoppningsvis har du fått informationen du behöver gällande träningsmaskiner och vilka möjligheter du har att träna under din hotellvistelse. Men är du iväg på spa kommer du antagligen även ha andra aktiviteter inbokade. Glöm därför inte att även kontrollera vilka tider hotellets gym är öppet. Det är inte alltid självklart att du kommer kunna genomföra ditt träningspass innan frukosten på grund av gymmets öppettider.

Lycka till!