Att resa med familjen är verkligen härligt. Det är ett bra sätt att komma varandra närmare på och att växa som familj, men framförallt för att ha riktigt kul och skapa roliga minnen tillsammans. Det finns en mängd kul och spännande resmål som passar för familjen under såväl höstlov, vinterlov och sommarlov. Här nedan går vi igenom några av dem. Om du sedan vill läsa mer om bra resor finns det många givande artiklar på resandefot.se.

Varma källor på Island

Island är ett spännande och unikt resmål som erbjuder en vacker och helt egen natur vi verkligen kan rekommendera. Du finner bland annat ett av världens mest kända spaan Blue Lagoon mitt ute bland det döda landskapet bestående av stelnad lava. Blue Lagoon, eller den Blå lagunen som den heter på svenska, består av turkosa varma källor där du kan bada i det mineralrika vattnet.

Familjefavoriten Miami

Ett annat bra familjeresmål är Miami. I Miami finns både sol, bad och shopping i världsklass. Här kan man ha lata dagar på kritvita stränder, åka på roadtrip på en av världens finaste vägar, se alligatorer, shoppa till outletpriser och njuta av amerikansk mat. Det finns även olika nöjesparker som är perfekta för barn.

Kulturrika staden New York

På tal om USA är New York ett trevligt resmål för familjen som tycker om höga skyskrapor, god mat och puls. Här finns mängder av kultur, sevärdheter, shopping och häftiga vyer att ta del av. Om man inte vill åka över Atlanten är även London ett hett tips som också erbjuder rejäl urbansk storstadskänsla.

Medelhavet

Under en resa med barn under exempelvis höstlovet är Spanien både varmt, fint och relativt billigt. Andra bra resmål under hösten är Grekland, en weekend i Stockholm eller Paris. Under höstlovet stiger oftast priserna på både hotell och flyg, så det kan därför vara en bra idé att försöka boka långt i förväg alternativt köpa sista minuten.

Resor som passar hela familjen

När man reser med familjen kan dock sista minuten upplevas stressigt och skapa förväntningar hos barnen som inte uppfylls, det är därför bra att prata igenom innan vad sista minuten innebär och att om ni får tag på en resa kommer iväg, något ni kanske inte skulle ha gjort annars.

För oss är det viktigt att familjeresan är barnvänlig. Barnvänligt för oss är att resmålet upplevs tryggt och säkert samt att det finns mycket kul för barnen att göra. Det ska även finnas bra hotell och andra boenden att tillgå som passar alla i familjen. Självfallet är det en stor bonus om även de vuxna upplever resmålet intressant och kul eftersom resan trots allt görs för alla.