Att det är hälsosamt att bada har människan vetat i hundratals år och det tycks nästan inte spela någon roll om det är ett glödhett bastubad eller ett iskallt vinterbad i isvak, vatten är livgivande i alla dess former. Spa härstammar från den belgiska orten Spa som redan på 1300-talet blev en av Europas ledande kurorter med sina mineralhaltiga, varma källor, men dagens spatrend handlar varken om kalla eller varma extremer. Istället ligger tonvikten på en kombination av hälsa och njutning. Det är ju hälsosamt att njuta och i detta fall rena hälsokuren att unna sig själv.

Inte dyrt med spa

Visst kostar en spakväll en del, men i jämfört med mycket annat är det billig lyx. Man måste inte köra tvådagars-spa med de allra lyxigaste behandlingarna, det går att göra det mycket enklare och billigare än så. Därför är spa en helt rimlig aktivitet på en skolresa med klassen eller en cupresa med fotbollsklubben eller innebandylaget. Ett spabesök behöver bara ta en timme eller två, så det kan man enkelt passa in i schemat på en utflykt med klubben eller klassen, och vill inte alla följa med kan man dela upp gruppen så att de som vill drar på spa medan andra hittar andra aktiviteter. Finns tiden och intresset borde ni absolut överväga en spakväll ihop med rumskamraterna under idrottsresan eller skolutflykten.

Behöver ni tjäna pengar till er klassresa finns det lösningar på det också, till exempel att sälja delikatesser där ni får provision på varje såld produkt. På så vis bestämmer ni både hur mycket ni ska jobba och indirekt också hur mycket ni ska tjäna. Mer försäljning innebär högre ersättning och fler möjligheter till intressanta resor och roliga aktiviteter på resan.

Guldkant på tillvaron

Varför ska man då lägga pengar på en spakväll? Det minskar stress, du lär dig att koppla av och det kan mycket väl bli inkörsporten till ett friskare och rikare liv. Tillhör du dem som inte är vana vid att gå på spa eller överhuvudtaget ta hand om sig själv är det hög tid att testa. Det finns massor av inriktningar, behandlingar och typer av massage. Till skillnad från träning blir du varken andfådd, trött eller svettig av en spabehandling, det handlar istället om att skämma bort sig själv.

Planering är A och O

Det kanske allra viktigaste steget på vägen mot ett sundare liv är planering. Det om något motverkar stress. Planering är också viktigt när man ska på skolresa eller en idrottsresa med klubblaget. På bara några få dagar ska man hinna få utlopp för alla önskemål och olika viljor som det automatiskt blir på en gruppresa.

Och så pengar…

Kanske är pengar en viktig del av planeringen och där kan man som sagt ta hjälp av DelikatessKungen. Man kan finansiera hela eller delar av en klassresa eller cupresa genom att sälja företagets delikatesser. Dessa handlar förresten också till stor del om njutning, eller vad sägs om lufttorkad salami i fem olika smaker, dragerade mandlar och lakrits, ekologisk olivolja av utvalda oliver från Sicilien eller handgjorda, belgiska chokladpraliner?

Klassen eller klubben säljer delikatesserna där ni bor, till grannar och lokala företag, till släkt och vänner eller på nätet. Sedan 1992 har skolor och föreningar fyllt på klasskassan eller klubbkassan genom dessa försäljningssamarbeten. En del inte bara en gång, de har återkommit för att starta nya försäljningar när de märkte hur roligt och lönsamt det var första gången. Kanske slutar det med att ni inte nöjer er med en spakväll utan passar på att unna er en hel spahelg för pengarna.