Golf och spa är två av de mest omtyckta sätten att koppla av och njuta av en välförtjänt semester. Sverige erbjuder en rad fantastiska destinationer som kombinerar dessa två nöjen och erbjuder en lyxig och avkopplande upplevelse. 

Den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom några av Sveriges bästa golf- och spa-resorter. Vi tipsar också om lite golfutrustning som kan underlätta din resa. Så låt oss sätta igång!

1. Hooks Herrgård – Småland

Hooks Herrgård, belägen vid Hokasjöns strand i Småland, är en historisk herrgård som omvandlats till en modern golf- och spa-anläggning. Resorten erbjuder två 18-hålsbanor: Hooks GK Parkbana och Hooks GK Skogs- och Sjöbana. Golfbanorna är omgivna av vacker natur och erbjuder en utmanande upplevelse för såväl nybörjare som erfarna golfspelare.

Spa-anläggningen på Hooks Herrgård är en oas av avkoppling, där du kan njuta av en rad behandlingar och terapier i en lugn och harmonisk miljö. Passa på att boka en massage eller ansiktsbehandling, eller koppla av i den vackra poolen och bastun.

När det gäller golfvagnar erbjuder Hooks Herrgård möjligheten att hyra vanliga och  eldrivna golfvagnar för en bekväm och miljövänlig golfrunda.

2. The Lodge – Skåne

The Lodge är en exklusiv resort som ligger på Romeleåsens sluttning i Skåne, omgivet av vackra skogar och sjöar. Golfentusiaster kan besöka PGA of Sweden National, som ligger bara en kort bilresa från resorten. Här erbjuds två 18-hålsbanor: Links Course och Lakes Course, båda med fantastiska vyer över det skånska landskapet.

The Lodge Spa kan du förvänta dig en avkopplande upplevelse med fantastisk utsikt över dalen. Här finns bland annat en utomhuspool, bubbelpool, bastu och ett brett utbud av behandlingar och terapier.

För en bekväm golfrunda kan du hyra en eldriven golfvagn på PGA of Sweden National för att smidigt ta dig runt banorna.

3. Sankt Jörgen Park – Göteborg

Sankt Jörgen Park är en lyxig resort som ligger i utkanten av Göteborg. Här kan du njuta av en 18-håls golfbana med vacker utsikt över staden och älven. Banan erbjuder en kombination av park- och skogskaraktär och passar golfspelare på alla nivåer.

Spa-anläggningen på Sankt Jörgen Park är en plats för avkoppling och återhämtning. Här hittar du en rad olika pooler, bastur och avslappningsområden, samt en mängd behandlingar och terapier att välja mellan. Njut av en avslappnande stund i deras utomhuspool med utsikt över golfbanan, eller unna dig en lyxig ansiktsbehandling.

Golfspelare på Sankt Jörgen Park har möjlighet att hyra golfvagnar för en smidig och miljövänlig golfrunda. Med den tysta och effektiva eldrivna golfvagnen kan du enkelt färdas över banans kuperade landskap och njuta av en bekymmersfri golfdag.

4. Ystad Saltsjöbad – Skåne

Ystad Saltsjöbad är en anrik kurort som ligger vid havet i södra Skåne. Även om golfbanan inte ligger på själva anläggningen, är det bara en kort bilresa till flera utmärkta golfbanor, som till exempel Ystad Golfklubb och Abbekås Golfklubb. Båda klubbarna erbjuder 18-hålsbanor som passar både nybörjare och erfarna golfare.

Spa-anläggningen på Ystad Saltsjöbad, The Spa, erbjuder en rad olika behandlingar och avslappningsområden, inklusive havsbad, bastur, bubbelpooler och en stor utomhuspool med utsikt över Östersjön. Här kan du verkligen koppla av och låta stressen rinna av dig.

5. Åkersberga Golf & Spa Resort – Stockholmsområdet

Åkersberga Golf & Spa Resort ligger i Stockholms skärgård och är en vacker anläggning omgiven av storslagen natur. Resorten erbjuder en 18-håls golfbana som passar alla typer av golfspelare, från nybörjare till proffs.

Spa-anläggningen på Åkersberga Golf & Spa Resort erbjuder en rad olika behandlingar och terapier för att hjälpa dig koppla av och återhämta dig efter en dag på golfbanan. Njut av en avkopplande massage, ansiktsbehandling eller bada i deras pool och bastu.

Sverige har mycket att erbjuda när det gäller golf- och spa-upplevelser. Dessa fem resorter är bara några exempel på platser där du kan njuta av det bästa av båda världar.

 Så om du letar efter en avkopplande semester fylld med både golf och spa, är dessa svenska destinationer ett utmärkt val.

Resetips för golfaren

Att ha rätt golfutrustning med dig på din golfresa är viktigt för att få ut det mesta av din upplevelse. Här följer några tips på bra golfutrustning att ta med dig:

  1. Eldriven golfvagn: En eldriven golfvagn är en utmärkt investering för din golfresa. Den är miljövänlig, tyst och bekväm att använda, vilket gör att du kan njuta av din golfrunda utan att bli trött av att bära eller dra din golfbag. Hitta bästa golfvagn el till golfresan.
  2. Kvalitetsgolfklubbor: Att ha ett bra set golfklubbor är avgörande för att spela på topp. Se till att du har rätt mix av driver, hybrider, fairwaywoods,, järnklubbor, wedgar och putters som passar ditt spel. Om du är osäker på vilka klubbor som passar dig bäst, kan du överväga att genomgå en klubbutprovning innan din resa.
  3. Golfbag: En bra golfbag är viktig för att organisera och skydda dina golfklubbor under resan. Välj en lätt och hållbar bag med flera fack för att förvara klubbor, bollar och andra tillbehör på ett bekvämt sätt.
  4. Golfbollar: Ta med dig tillräckligt med golfbollar för hela resan, och kanske några extra om du har en tendens att förlora bollar under dina rundor. 
  5. Golfkläder: Packa bekväma och funktionella golfkläder som är anpassade för det klimat och de väderförhållanden som du förväntar dig under din resa. Inkludera golfbyxor eller shorts, skjortor, en vindtät jacka, keps eller solhatt och golfskor med bra grepp.
  6. Regnkläder: Om du reser till en destination med varierande väderförhållanden är det viktigt att vara förberedd på regn. Packa regnkläder som är lätta, vattentäta och andningsbara, så att du kan fortsätta spela även om vädret skulle slå om.
  7. Avståndsmätare: En avståndsmätare kan vara mycket användbar för att förbättra ditt spel genom att ge exakta avstånd till flaggan och olika hinder på banan. Det finns både GPS-enheter och lasermätare att välja mellan, beroende på din personliga preferens.

Trevlig resa!